facial treatment 5529815 1280

Vad är en Ansiktsbehandling? Fördelar med Anstiksbehandlingar

En ansiktsbehandling är en avkopplande rengöringsprocess utförd av en professionell som exfolierar, återfuktar och ger näring åt huden. Ansiktsbehandlingar är en mild, avslappnande behandling som är perfekt för de flesta hudtyper. Under behandlingen ångas, rengörs och exfolieras ansiktet vanligtvis.

Varje ansiktsbehandling är personlig för att passa din huds behov för bästa resultat. Studier har visat att regelbundna ansiktsbehandlingar bidrar till en yngre, klarare hud som är återfuktad och balanserad.

Steg i en ansiktsbehandling

Under de första stegen av nästan vilken ansiktsbehandling som helst, undersöker hudterapeuten vanligtvis huden genom en upplyst, förstorande spegel.

Estetikern tittar på porer, hudstruktur, känslighet och skador för att bestämma hudtyp. Denna kunskap används för att hjälpa till att välja produkter att använda under behandlingen. Därefter används mild ånga för att öppna upp porerna. Efter att ansiktet har ångats appliceras en exfoliant på ansiktet och masseras in i huden. Den exfolierande produkten tar bort döda hudceller och uppmuntrar hudens förnyelse.

Efter det används varma handdukar för att försiktigt ta bort exfolieringen när denna process är över. Om klienten har pormaskar kan noggranna extraktioner utföras. En mask med ytterligare återfuktande eller exfolierande ingredienser kan appliceras.

Slutligen appliceras mild ansiktsmassage och produkter i slutet av behandlingen. Kunden lämnar med produktrekommendationer och hudvårdsråd från hudterapeuten.

Kort- och långsiktiga fördelar med ansiktsbehandlingar

De kortsiktiga fördelarna med en ansiktsbehandling är märkbara under och efter behandlingen. När behandlingen är avslutad känns ansiktet helt fräscht och rent. Huden känns omedelbart mjukare och mer återfuktad och klienten känner sig avslappnad.

Akneutbrott kan blekna eller gradvis försvinna efter behandlingen. För mogen hud kan huden kännas fylligare. Regelbundna ansiktsbehandlingar leder till att huden ser bättre ut, speciellt när den får behandling varje månad. För ungdomars och unga vuxnas hud kan akneutbrott minska avsevärt. Ansiktsbehandlingar kan också hjälpa till att lugna känslig hud, särskilt under de kallare månaderna.

Ansiktsbehandlingar som en del av en anti-aging regim

Ansiktsbehandlingar är ett effektivt steg i alla anti-aging-kurer. Anti-aging ansiktsbehandlingar följer liknande steg i jämförelse med vanliga ansiktsbehandlingar, men ingredienserna som används riktar sig mot problemområden i åldrande hud. När en person åldras producerar huden mindre kollagen och elastin.

Denna förlust är ansvarig för hudens lösare och tunnare utseende. Den tid det tar för nya celler att nå ytan saktar ner i takt med att kroppen åldras. Anti-aging ansiktsbehandlingen kan innefatta kemisk peeling och andra kollagenproducerande tekniker.

Dessa fungerar genom att ta bort ett mikroskopiskt lager av hudceller för att påskynda tillväxten av en ny. Vissa tekniker skapar mikroskador på hudytan, vilket stimulerar kollagen.

Fördelar med ansiktsbehandlingar

Minska stress och lindra psykisk ångest

En studie publicerad i tidskriften Biomedical Research visade att ansiktsmassage aktiverar ditt sympatiska nervsystem. Detta minskar dina ångestnivåer och höjer ditt humör. Det finns hundratals tryckpunkter i ditt ansikte som är kopplade till olika system i din kropp. När dessa tryckpunkter masseras reagerar din kropp på det.

En bra ansiktsmassage håller inte bara din hud lysande, utan den påverkar också funktionen hos de andra organen. Det här är en sorts övning för ditt ansikte. Och eftersom det inte är möjligt för dig att känna till alla tryckpunkter, måste du besöka en professionell för att få den där ansiktsmassagen.

Rengör din hud

En utmärkt ansiktsbehandling kommer att rengöra ditt ansikte noggrant, vilket inte är möjligt hemma. Tänk på det så här – du har alla mediciner hemma, men du behöver fortfarande gå på årliga besök hos din läkare. Ansiktsterapeuten förstår din hudtyp och vet vad som behöver göras för att hålla den i bra form.

Förhindra åldrande du har bara ett ansikte, du måste ta hand om det ordentligt. Regelbundna ansiktsbehandlingar och ansiktsmassager ökar cellförnyelsen och främjar kollagenutvecklingen. Detta ger dig en yngre hud

Ansiktsmassage främjar blodcirkulationen

En studie säger att massage förbättrar blodcirkulationen i din kropp. Detsamma gäller ditt ansikte. Förbättrad blodcirkulation i ditt ansikte gör att dina celler får mycket syre och näringsämnen som förs med blodet. Detta leder till hälsosammare och effektivare celler och ett glödande ansikte.

Föryngra din hud

Med åldern tappar din hud sin lyster. Det är naturligt. Din livsstil och föroreningar gör det svårt för din hud att återhämta sig. Ansiktsbehandlingar kan hjälpa till att föryngra huden. Terapeuten använder olika metoder, produkter och teknik som hjälper till att förbättra din hudstruktur.

Ansiktsbehandlingar hjälper till att avgifta huden

Din hud behöver regelbundet bli av med avfallet som samlas på den. Och om detta inte görs på rätt sätt resulterar det i hudproblem och utbrott. Det är därför en huddetox är nödvändig. Förutom att rengöra och tvätta ansiktet varje dag behöver du ansiktsbehandlingar för att avgifta det.

Terapeuter använder ingredienser som antioxidantrika krämer, örtextrakt av serum och oljor för att göra ditt ansikte fräscht och strålande. Exfoliera din hud Exfoliering är den process där de döda hudcellerna försiktigt tas bort från hudens yta. Cellerna dör och tenderar att hopa sig på ytan (om de inte tas bort), vilket gör din hud sträv och torr. Även om du kan exfoliera din hud med ett lack hemma, om du vill ta bort de döda hudcellerna ordentligt, är det bästa alternativet att gå på en ansiktsbehandling.

Öka din huds absorptionsförmåga

Detta är en annan fördel med att gå på en ansiktsbehandling regelbundet. Det ökar din huds förmåga att absorbera andra produkter effektivt. Du kanske spenderar mycket pengar på kosmetiska produkter men upptäcker att de inte absorberas av din hud. Varför? Eftersom din huds yta är så grov att de inte kan tränga igenom den ordentligt. Med vanliga ansiktsbehandlingar blir din hud slät och redo att absorbera produkterna.

Hur ofta ska du gå på en ansiktsbehandling?

Generellt rekommenderar proffsen att du väljer en ansiktsbehandling en gång i månaden, om du kan. Huden regenereras ungefär var 28:e dag. Hudcellerna kommer tillbaka och ackumuleras. Därför är det bäst att behandla huden i slutet av hudens livscykel nästan varje månad. På det sättet vill du inte få mer än en ansiktsbehandling per månad, så att du inte överväldiga din hud. Kom ihåg: Det är en ganska djup rengöring.

En månatlig kadens är också bra för personer med specifika hudproblem – som akne, ärrbildning, torrhet etc. – eftersom du regelbundet kan kolla in med din estetiker och diskutera resultat. Din hudterapeut kommer också att kunna analysera din hud för att bestämma den perfekta rutinen för din hud, och månatliga ansiktsbehandlingar är ett bra sätt att se vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Om det schemat inte verkar realistisk för din budget eller schema, rekommenderar experter att du går på en ansiktsbehandling när årstiderna ändras – alltså två till fyra gånger om året.

Och i slutet av dagen kommer rätt hudterapeut för dig att arbeta med dig på ett individuellt schema och respektera alla begränsningar du kan ha: En bra estetiker bör kunna kurera din hemvårdsrutin kring hur ofta du kan eller vill kom in för en ansiktsbehandling och ändå hjälpa dig att nå dina hudvårdsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg