Hudvård

3 anledningar att prova microneedling

Microneedling, eller dermapen som det ibland också kallas, har blivit en populär behandling för både män och kvinnor, eftersom det behandlar både akneärr och ojämnheter i huden och ger vacker lyster som resultat. 

Behandlingen utförs med hjälp av en liten “penna” – en elektronisk microneedling-enhet – som har justerbara nållängder. En legitimerad hudterapeut utför behandlingen, när pennan stryks över ansiktet och skapar små skador i huden, som sedan läker ihop och blir till ny, jämnare hud. Eftersom nålarna kan kännas obehagligt brukar en bedövningsgel användas för att lindra eventuell smärta. Hur mycket det känns är mycket individuellt.

Här är våra topp tre anledningar för att ge microneedling ett försök: 

1. Bli av med dina akneärr – permanent

De där groparna i huden som blivit till ett evigt minne av de smärtsamma finnarna i tonåren kan faktiskt tas bort. Microneedling-pennan innehåller små nålar som skapar mikroskador i huden. När de sedan läker blir huden jämnare och groparna “fylls i” med ny hud och blir därför mindre och mindre synliga för varje behandling. Hur många behandlingar som behövs beror helt på din hy och hur djupa dina ärr är. 

2. Håll huden ung längre

Mikroskadorna som orsakas av de små nålarna i microneedling-pennan reparerar inte bara akneärr, utan ger huden en boost av kollagen, eftersom behandlingen stimulerar kroppens egen produktion av det läkande proteinet. När huden punkteras med mikronålar svarar den genom att öka produktionen av både kollagen och elastin. Kollagen är ett viktigt protein som ger struktur och fasthet åt huden, och dess ökade produktion kan förbättra hudens elasticitet och utseende.

3. Förbättring av hudens textur och ton

Microneedling kan hjälpa till att förbättra hudens övergripande textur och ton och göra den både jämnare och mer ungdomlig. Det är särskilt effektivt för dem som vill minska fina linjer, rynkor eller ojämnheter i huden. Detta för att mikroskadorna som orsakas av de små nålarna hjälper huden att boosta sin egen läkningsproces, vilket ger nya hudceller och ett fräscht hudlager som känns mjukt och ungt.

Efter microneedling kan det finnas en kortvarig rodnad och svullnad, och det är viktigt att följa riktlinjerna för eftervård som ges av behandlaren för att optimera resultaten och minimera risken för komplikationer.

Det är viktigt att notera att resultaten av microneedling kan variera beroende på individuella förutsättningar, hur många behandlingar som utförs, och hur ofta de upprepas. Microneedling bör alltid utföras av en kvalificerad hudterapeut som fått särskild träning inom microneedling, för att säkerställa att behandlingen görs på ett säkert sätt som ger bra resultat.

Är du sugen på att prova microneedling? Du kan läsa mer och boka på Estetikcentrum i Malmö här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg