skincare 1461395 1280

Håll Huden Återfuktad på Vintern: Tips för Vinterhudvård

Det är den tiden på året igen. De torra fläckarna av hud och spruckna läppar gör ett framträdande när vädret har blivit kallt. Även om det kan verka som en oundviklig del av vintermånaderna eftersom luftfuktigheten minskar, finns det några enkla steg som kan tas om du undrar hur du håller din hud frisk på vintern. Här är våra bästa tips för att hålla huden återfuktad på vintern.

Ersätt förlorad fukt

När du har kommit hem från en lång dag ute i det kalla vädret finns det ofta inget du vill ha mer än en lång varm dusch eller att sitta vid brasan för att värma upp.

Även om detta kan vara precis vad du behöver, är det inte hur du håller din hud frisk på vintern så det är viktigt att ersätta den fukt som din hud har förlorat innan den blir torr och öm. Ta till dig våra vinterhudvårdstips och applicera en fuktgivande kräm när du har hoppat ut ur duschen för att hjälpa din hud att kännas mjuk och näring, redo att ta sig an vintern.

Ge din kropp de näringsämnen den behöver

Det här är ett av våra favorittips för vinterhudvård, men det gäller året runt! Att se till att du äter en balanserad kost och håller dig väl hydrerad kommer att få dig att glöda inifrån och ut. Att hålla huden återfuktad på vintern kommer inifrån, vilket ger din kropp det bränsle den behöver för att bekämpa eventuella insekter och ge välbehövliga näringsämnen. Håll din kost fylld med fet fisk, havre och färskvaror för att se och känna fördelarna med dig själv.

Öka fukthalten i ditt hem

Avkopplande spabesök är ofta precis vad du behöver i det hårda vädret. De förbättrar inte bara ditt humör och ger dig den omvårdnad du förtjänar. Att absorbera de eteriska oljorna från en ångbastu gör underverk för huden.

Känslan av att kliva in i ett spa är en känsla som är svår att slå, men att använda en luftfuktare i ditt hem kan ge några av de associerade fördelarna hem. Om du är osäker på hur du ska hålla din hud frisk på vintern, kan du använda en luftfuktare i sovrummet över natten för att hålla luften fuktig och i sin tur hjälpa din hud.

Håll dina händer och fötter glada

Även om några av oss tar fram handkrämen när de känner sig torra, förbises händer och fötter ofta när det gäller att hålla huden återfuktad på vintern. Att vara några av de mest känsliga kroppsdelarna för den kalla luften kommer att skydda dem för att behålla fukt och undvika oönskad sprucken torr hud.

För ett av våra bonustips för vinterhudvård, applicera ett tjockt lager fuktighetskräm på dina händer eller fötter på natten innan du applicerar strumpor eller handskar. Detta är ett effektivt sätt att ge din hud en plötslig fuktvåg och hjälpa torr hud att återhämta sig mycket snabbare.

Liknande inlägg

  • Kan man ändra sitt hårfäste? En guide till olika hårlinjer och önskemål

  • Melanotan: En Revolutionerande Peptid för Solbränna och Hälsa

  • 3 anledningar att prova microneedling

  • Varför får hudvård för män inte lika mycket fokus som för kvinnor?

  • Varför är Retinol bra för Huden?

  • Kan man Använda Hudkräm i Ansiktet?