woman 567021 1280 1

De bästa Behandlingarna att välja på Spa [Tips & Råd]

Sparesor erbjuder en rad avkopplande behandlingar, så det finns något för alla. Spa-besök tenderar att vanligtvis bara vara en långhelg, en weekend, och med det kan det vara svårt att veta vilka spabehandlingar du ska välja under den korta tid du är där.

Därför har vi sammanställt en guide över de bästa behandlingarna att välja på på spa-resor så att du kan få ut det mesta av din tid borta och verkligen dra nytta av den lugnande atmosfären.

Massager

Alla blir stressade, oavsett om det är från jobbet eller din vardag så är det så hektiskt. Därför bör du då och då välja spaerbjudanden som innehåller massage, så att du kan stressa ner!

Indisk huvudmassage

Behandlingarna varierar på spaet, eftersom vissa erbjuder fler behandlingar än andra. Så när du bokar dina spadagar, fråga först om behandlingarna.

Den indiska huvudmassagen är baserad på ayuvisk healing och är perfekt om du vill ha en behandling som ska ge både avslappning och vitalisering. Vi lider alla av stress och vet alltför väl att det kan orsaka värk i våra vävnader, leder och muskler runt vår kropp. Om du väljer den indiska huvudmassagen kommer all spänning du känner i din kropp att släppas.

När du genomgår behandlingen kommer du att sitta i en stol medan terapeuten pressar hårbotten, nacken, axeln och även ansiktet vid tillfällen. Om du lider av huvudvärk och sömnlöshet av stressen; detta är den perfekta behandlingen för dig.

Hot Stone Massage (varma stenar)

En annan avkopplande behandling, som är idealisk om du lider av stress, är en Hot Stone Massage. Trots tanken på att varma stenar placeras på din kropp kanske inte låter tilltalande, är det helt säkert och värt det. Stenarna har alla olika storlekar och är placerade på ett antal av dina muskler.

Även om tekniken kan variera mellan varje terapeut, kommer de vanligtvis att värma upp din kropp först genom att använda traditionella massagetekniker. När musklerna har värmts upp kommer de att lägga till de varma stenarna. Denna typ av massage är oerhört fördelaktig, eftersom den gör att terapeuten kan släppa spänningar från musklerna på en djupare nivå.

Akupressurmassage

Denna behandling gynnar även de som lider av stress. Trycket på kroppens specifika punkter är mildt men ändå fast, och terapeuter använder sina fingertoppar för att öka energiflödet och till och med hjälpa till att läka. Akupressurmassage är perfekt om du vill slappna av och stressa ner både ditt sinne och din kropp och uppmuntra till läkning.

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandlingar gör att du ser och känner dig föryngrad och fräsch och det finns så många typer att välja mellan. Här är bara några:

Återfuktande ansiktsbehandlingar

Ibland kan vår hud sakna fukt, särskilt under vintermånaderna vilket är varför återfuktande ansiktsbehandlingar kan vara ett mycket populärt val under en spa-paus. Lotioner inklusive kollagen används vanligtvis för att ta bort flagnande, torra fläckar på huden och till och med förbättra hudens utseende för att få den att se mer ungdomlig ut.

Föryngrande ansiktsbehandlingar

Alla drömmer om att behålla sitt ungdomliga utseende vilket är varför många väljer den föryngrande ansiktsbehandlingen. De verkar genom att främja kollagenproduktionen och tillväxten av nya hudceller. Beroende på terapeut kan vissa använda en elektrisk exfolieringsborste, som är helt smärtfri, för att ta bort eventuella döda hudceller.

Nagelbehandlingar

Under din spa-paus kan du lika gärna njuta av en nagelbehandling!

Manikyr

Du använder händerna varje dag, därför bör du passa på att ta en spapaus för att få en manikyr och behandla dina fingrar, händer och naglar.

Under en manikyr kommer nagelexperten att rengöra dina naglar och ta bort eventuellt gammalt nagellack så att dina naglar kan återgå till sin naturliga färg.

Du kommer sedan att placera händerna i en skål med hett vatten så att de kan dra i ca 10 minuter. Medan en av dina händer är i blöt, kommer nagelexperten vanligtvis att börja trycka tillbaka nagelbanden så att de kan skära bort all gammal hud. När de har gjort detta med båda händerna kommer de att använda nagelklippare för att klippa bort de uppmjukade nagelbanden.

Nagelteknikern kommer sedan att forma naglarna till den form du föredrar, följt av en stenografisk massage för att cirkulera blodet, vilket gör att dina händer känns mjuka och återfuktade. Du får sedan välja en färg på dina naglar, som nagelteknikern kommer att applicera med största noggrannhet och precision.

Detta är bara ett smakprov på de typer av behandlingar du kan få under din spa-semester. Naturligtvis varierar behandlingarna på spaet, eftersom vissa erbjuder fler behandlingar än andra. Så när du bokar din spa-semester, fråga om behandlingarna först.

Liknande inlägg