massage 2768833 1280

7 Vanligaste Massagetekniker: Allt du bör Veta!

En av de mest populära behandlingarna för spa-resor är en avslappnande massage. Idealisk för att ta bort knutar och spänningar, en massage utförd av en professionell massageterapeut på din spa-semester kommer att göra att du känner dig mindre begränsad och mer avslappnad än tidigare.

Men som du säkert känner till finns det en mängd olika massager att välja mellan. Dessa olika typer av massager kan i sin tur använda olika massagetekniker, vilka är de vi ska gå igenom i denna artikel.

Så, vilka är de vanligaste massageteknikerna som används av dessa experter för att ge dina muskler den paus de förtjänar under en spa-upplevelse?

Knådning

Denna massageteknik kan utföras på ett antal sätt och är känd som knådning; handflateknådning och tumknådning. Beroende på syftet med massagen, kommer man  mängden tryck som används att variera. Eftersom trycket appliceras oregelbundet är rörelsehastigheten och rytmen viktig.

Kompressionsmassage

Kompressionsmassagen skapar en djup hyperemi och mjukar upp vävnaderna. Används vanligtvis som uppvärmning för mer specifikt massagearbete, såsom sportmassage, den här tekniken tenderar att göras rytmiskt.

Myofascial frisättningsteknik

Denna manuella teknik fungerar genom att sträcka ut fascian för att hjälpa till att balansera kroppen. Beläget mellan den underliggande strukturen av ben och muskler och huden, är det en viktig del av kroppen som kan begränsas till följd av skador, stress, dålig hållning och trauma. Därför fungerar myofascial frisättningsteknik för att lindra eventuella bgränsningar och låsningar och återställa vävnaden.

Triggerpunktsterapi

Denna terapi innebär att man utövar tryck på öm muskelvävnad, vilket resulterar i smärtlindring. Den är väl lämpad för personer med skador, ett specifikt tillstånd eller kronisk smärta. Genom att fokusera på triggerpunkter kan smärtan minskas. Triggerpunkterna som är riktade är aktiva områden med muskelhyperaktivitet. De knutar du kan känna i ryggen som gör att ryggen känns stel är triggerpunkter.

Längsgående glidning

Trots att denna massageteknik är grundläggande är det en effektiv teknik som utförs i riktning mot blodflödet. Longitudinell glidning hjälper vätskan att spridas från en skada, vilket i slutändan hjälper till att minska inflammation. Det kan också vara fördelaktigt för att slappna av i spända muskler.

Svensk massage

För en svensk massage utförs en sekvens av rörelser, som börjar med glidning, långa drag med handflatorna, fingertopparna och tummarna över ryggen. Detta följs av knådning, genom att använda fingrar, tummar och händer och cirkulära tryck med handflatorna, tummarna och fingrarna. Härifrån används oscillerande rörelser för att vibrera kroppen, följt av snabba knackningar och till sist böjning och stretching.

Hot Stone Massage (Varma stenar)

Perfekt för dig med spänningar och muskelsmärtor, en varm sten massage är som en svensk massage. Den enda skillnaden är att massageterapeuterna använder uppvärmda stenar istället för händerna. Förutom att lindra muskelspänningar förbättrar en varmstensmassage även blodflödet och lindrar smärta. De uppvärmda stenarna placeras på olika områden på din kropp och massageterapeuten kommer att trycka försiktigt på dem. I vissa fall används kalla stenar.

Som du kan se finns det en mängd olika massagetekniker som används för att lindra smärta och spänningar, och dessa är bara ett fåtal! Boka din spa-semester och unna din kropp en avkopplande och föryngrande massage idag.

Liknande inlägg

  • Fördelar med Massage för Äldre

  • Hälsofördelar med en Massage – Fördelar med Massage

  • Vad du kan Förvänta dig av din Första Massage

  • Fördelarna med Massage: Psykiskt och Fysiskt Välbefinnande

  • Vad är en Aroma Massage? [Aromaterapimassage]