Skyddar frekvent användning av bastu mot minnesförlust?

De 7 bästa Hälsofördelarna med Bastu och Ångbastu

Oavsett om du ska på en spa-weekend eller unna dig en dag på spa och hotell  är det mer än troligt att du som en del av din behandling kommer att njuta av tiden i ångbadet eller bastun. Du kanske till och med har en bastu hemma.

De är inte bara avkopplande, utan de kommer också med flera hälsofördelar. Låt oss utforska fördelarna med bastu och ångbastu nedan.

1. Renare hud

Ångan i bastu och ångbastu kan hjälpa till att rensa bort eventuella orenheter i huden och kan behandla akne. Vad mer är, om du letar efter en hälsosam lyster till din hud kan detta uppnås genom den förbättrade cirkulationen från bastun när du hittar bra spaerbjudanden. Känn dig och se bra ut med klarare hud från att spendera tid i det varma rummet på spa:t, hotellet, eller hemma.

2. Extrahera gifter

Värmen och ångan från ångbastun kan också hjälpa till att ta bort gifter från din kropp. Genom att få din kropp att svettas lindrar detta slaggprodukter från din kropp. Faktum är att bara 20 minuters sittande i bastun eller ångbastun under din spa-semester kan ta bort dina dagliga avfallsprodukter.

3. Minskar stress

För dem som känner sig lite spända och stressade är en bastu den perfekta platsen att tillbringa tid på. Värmen som produceras frigör endorfiner som hjälper till att minska och eliminera känslan av stress. Efter att ha varit i ångbastun känner många sig lugnare och föryngrade, vilket är anledningen till att det är det perfekta tillskottet till dina spa-semester.

4. Hjälper till vid viktminskning

Du kommer att märka att de som vill gå ner i vikt och följer vissa guider kan göra bastubad eller ångbad till en del av sin nya rutin. Detta beror på vattenvikten som kan förloras genom att göra detta. Om du går på en diet är det viktigt att notera att detta inte ska användas för att ersätta att äta en balanserad kost eller införa träning i ditt dagliga liv.

5. Förbättrar blodflödet och öppnar bihålor

När de utsätts för värme, oavsett om det är i bastun eller ångbadet, vidgas kapillärerna i kroppen. Detta gör att blodet kan flöda fritt genom kroppen, vilket kan hjälpa till att transportera syre runt kroppen till områden som behöver det. Förutom att förbättra blodflödet kan värmen också öppna slemhinnor runt kroppen, vilket gör att människor kan andas lättare. Om du är förkyld bör du därför spendera lite tid i ångrummet för att frigöra blockering av bihålorna.

6. Lindrar spänningar

När dina nervändar utsätts för värme hjälper detta dina muskler att slappna av, vilket är perfekt om du känner dig spänd och stressad från jobbet eller bara dagliga aktiviteter. Denna avslappning kan också hjälpa eventuell smärta i dina leder att lindra och minska eventuell huvudvärk.

7. Förbättrar flexibiliteten

Om du lider av spända muskler kan du förbättra din flexibilitet genom att regelbundet stretcha innan du går in i en ångbastu eller bastu. Värmen kommer då in i dina muskler och gör att de känns mer spänstiga och mindre trötta.

Som du kan se finns det flera hälsofördelar med bastur och ångbad, vilket är anledningen till att de är en så viktig del av varje spauppehåll. Boka din spa-weekend nu och dra nytta av de vinster som värmen från ångbastu och bastubad har att erbjuda.

Liknande inlägg