massage 389716 1280

Fördelar med Massage för Äldre

Som alla som har njutit av spauppehåll vet är holistiska terapier ett utmärkt sätt att föryngra sinne och kropp.

Även om det är fördelaktigt att unna sig en bortskämd retreat i alla åldrar, är många äldre tyvärr omedvetna om de utmärkta fördelarna med spabehandlingar. Här är några av de främsta fördelarna med massage för äldre.

Spa kan förbättra rörligheten

När vi åldras kan leder och lemmar bli stela och ömma, vilket leder till rörlighetsproblem och med tiden en brist på självständighet. Massage är ett utmärkt sätt att lindra led- och muskelvärk och kan skräddarsys unikt efter varje enskild klients behov.

Även om massage i första hand förknippas med att lindra muskelknutar och mjuka upp muskler har massage föreslagits av vissa för att lindra symtom orsakade av kroniska åkommor som diabetes och artrit. Dessutom är massage ett utmärkt sätt att förbättra blod- och lymfflödet, avgörande för äldre personer som kan lida av dålig cirkulation.

Massage hjälper också till att stärka musklerna som kan bli försvagade om de inte används, och ger lindring åt de irriterande höft-, knä- och axellederna som blir slitna med åldern.

Spa-pauser kan hjälpa till med hudvård

De lyxiga oljor som spaterapeuter använder i massage luktar inte bara otroligt, de har också många fördelar för huden. Med tiden tappar huden kollagen, ett protein som är viktigt för att bibehålla ett fast och smidigt utseende. Dessa fruktade linjer och rynkor och slapp hud utvecklas som ett resultat, och kan visa sig vara en utmaning att vända.

Appliceringen av närande oljor på kroppen kan dock förbättra utseendet på mogen hud. De läkande teknikerna som används i en fantastisk massage stimulerar också talgkörtlarna och håller huden fuktig och återfuktad.

Ytterligare fördelar kan hittas i de aromterapeutiska egenskaperna hos några av de vanliga eteriska oljorna som ingår av massageterapeuter. Eucalyptus, till exempel, är känt för sina antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper, medan avslappnande lavendel har använts i århundraden för att lindra smärta och främja sömn.

Förbättrat välbefinnande

Massage lindrar inte bara fysiska bekymmer, den minskar också stress, och låt oss inse det, vi kan alla dra nytta av det! Äldre människor som lider av låga energinivåer kan ha mest nytta av att lindra ångest, och massage främjar avslappning genom att sänka blodtrycket och produktionen av stresshormoner.

Möjligheten att koppla av i en trygg och bekväm miljö är en njutning i sig, men känslan av välbefinnande som följer på en massage kan bestå långt efter att passet är klart. Efter en massage på ett spahotell kan äldre människor märka att de njuter av förbättrat humör, minskade spänningsnivåer och djupare och bättre sömn, vilket allt är avgörande för cellförnyelse och fysisk läkning.

I slutet av dagen bör pensionen vara en tid för njutning och välförtjänt vila. Att lägga till regelbunden massage till din rutin kommer att garantera båda dessa resultat samtidigt som det erbjuder många andra fördelar.

Liknande inlägg

  • Hälsofördelar med en Massage – Fördelar med Massage

  • Vad du kan Förvänta dig av din Första Massage

  • 7 Vanligaste Massagetekniker: Allt du bör Veta!

  • Fördelarna med Massage: Psykiskt och Fysiskt Välbefinnande

  • Vad är en Aroma Massage? [Aromaterapimassage]