massage 486700 1280

Kan du på Spa när du är Gravid? Vad du bör Tänka på!

När man hanterar en graviditet kan man ofta börja känna sig obekväm, särskilt när den stora dagen närmar sig. När du når detta stadium kommer ofta frågan ”kan du gå till ett spa när du är gravid?” och ”vilka behandlingar kan du faktiskt njuta av som inte skadar dig eller barnet?” Det ska vi titta närmare på i denna artikel!

När är den perfekta tiden för dig att besöka spa:t?

Med många som frågar ”kan du gå till ett spa när du är gravid?”, är det en vanlig missuppfattning att svaret på detta är nej, men så är inte fallet! Om du är en spa-älskare så finns det flera behandlingar och upplevelser som du fortfarande kan njuta av för att ge dig den välbehövliga boosten.

Den bästa tiden att åka till ett spa kan skilja sig från person till person när det kommer till sin graviditet men det är den andra trimestern som ofta anses vara en av de bästa när det kommer till att besöka spa:t. Inte bara har morgonillamåendet vanligtvis gått över vid denna tidpunkt, utan du kan också uppleva mer smärta som måste lindras.

Kan du gå till ett spa när du är gravid och få en massage?

När du är gravid kommer du ofta att uppleva värkande skelett och andra typer av värkar och smärtor som kan leda till att du känner dig obekväm under hela dagen. Men med hjälp av en massage i spa:t kan du börja frigöra smärtlindrande endorfiner runt om i kroppen för att du ska må bra under dagarna och veckorna efter behandlingen.

När du funderar på att boka massage är det viktigt att du bokar på ett spa som erbjuder specialiserade blivande mamma-spa-paket eller massage för de som är gravida. Detta är ett säkert sätt att se till att du blir omhändertagen av en specialist för att säkerställa att alla dina ömma fläckar tas om hand på ett sätt som du känner dig bekväm med.

Manikyr och pedikyr när du är gravid

När du är gravid kan du ofta känna att du inte har tid med ett antal av de mindre sakerna du förr hann med, såsom att måla naglarna. Att använda nagellack då och då kommer inte att skada dig eller barnet och hjälper dig att må bättre och känna dig snyggare. Oavsett om du väljer manikyr eller pedikyr är detta det perfekta sättet för dig att må bra och se bra ut under hela graviditeten.

Vad du ska undvika när du går till spa:t

När du besöker spa:t är det viktigt att se till att du också är medveten om de behandlingar som du bör undvika. För att hjälpa dig att få den bästa möjliga spaupplevelsen för dig har vi sammanställt en lista över de upplevelser som du bör undvika:

  • Bastur
  • Ångbastu
  • Solarium
  • Varma källor
  • Bubbelpooler
  • Spabad

Liknande inlägg