towel 2608095 1280

Hur Spa-Besök kan Hjälpa till att Hantera Smärtorna under Graviditeten

Graviditet är rankad som en av de mest stressande och dränerande upplevelserna, både fysiskt och mentalt, som en människa kan gå igenom.

Det är nio raka månader av extra vikt, att känna sig uppsvälld och trött, äta en enorm mängd slumpmässig mat och kämpa för att sova. Muskelömhet, värk och smärta under graviditeten kan vara intensiv, försvagande och det kan göra det oerhört svårt att hitta det välmående och avslappnade tillstånd som du verkligen behöver under graviditeten. Alla kommer för alltid att säga åt dig att slappna av, ligga och slappna av, men det kan vara riktigt svårt att göra.

Det är där spadagar kommer in! Vad du behöver, är lite egentid! Ett spa erbjuder kombination av hälsosamma aktiviteter, skönhetsbehandlingar och avkoppling och kan verkligen bekämpa några av de mer slitsamma delarna av graviditeten.

Att äta rätt, koppla av och känna sig attraktiv igen kan göra en enorm förbättring av ditt mentala tillstånd. Naturligtvis kan du vara orolig för att vissa behandlingar inte är säkra, och det är sant att du bör undvika helkroppsmassage eller värmebaserade behandlingar, men så länge du har en erfaren massös kommer de att vea exakt vilka behandlingar som är lämpliga för dig.

Ta det lugnt!

Medan du inte är gravid kan du vara typen som drar fördel av varje träningspass, varje behandling och äter allt som erbjuds. Det är inte riktigt så man ska närma sig detta när man är gravid. Du måste verkligen ta det lugnt och dra nytta av alla mer avkopplande och skonsamma behandlingar och tjänster. Gott om sömn, lätt träning och massor av avkopplande mild yoga, skönhetsbehandlingar och vissa massage kommer att reda ut dig direkt.

Vilka behandlingar bör du undvika?

Bastu och jacuzzi bör undvikas under hela graviditeten, eftersom de kan orsaka överhettning, vilket inte är bra. Detsamma gäller för bad och allt som orsakar svettningar och hudrodnad. Vissa spa:n erbjuder speciella pooler och bad som är uppvärmda till en säker temperatur för gravida kvinnor, men det är värt att kolla in innan du beger dig ner.

Helkroppsmassage bör också undvikas under tidig graviditet. Många spaanläggningar erbjuder en mängd olika behandlingar speciellt för under graviditeten. Om du är osäker, håll dig till ansiktsbehandlingar, skönhetsbehandlingar, manikyr och nack- och axelmassage.

När du är gravid kan din hud vara särskilt känslig, och som sådan bör du undvika skrubbar och liknande eftersom de kan vara obekväma och ohjälpsamma. Vaxning är liknande och bör undvikas. Om du är osäker kan du låta din terapeut göra ett lapptest för att se till att det inte är för smärtsamt och att du inte har någon form av reaktion på det. Om du är osäker, skippa det.

Manikyr är perfekt

En av de svåraste delarna av graviditeten att brottas med är att känna sig mindre än attraktiv och tilltalande, och det kan vara riktigt upprörande, särskilt utöver allt annat.

Att få en manikyr kan hjälpa till med det. Vissa kvinnor har uttryckt oro över de kemikalier och toxiner som finns i de lacker och lim som är nödvändiga för manikyr. Du har dock inget att oroa dig för när det gäller att få ordning på dina naglar eller tånaglar, eftersom alla lacker, färger och kemikalier kan hittas utan de otäcka gifterna, och spacenter förstår nödvändigheten av det för gravida kvinnor.

Specialiserade spadagar

Många spacenter runt om i landet erbjuder specialiserade spadagar för gravida kvinnor, med alla de rätta typerna av mat, behandlingar, aktiviteter och tjänster, allt designat för att vara uppfriskande och säkert för alla som har att göra med graviditetens problem och utmaningar.

Det kan verkligen göra dig lugn att veta att du gör och njuter av tjänster, behandlingar och aktiviteter som är helt säkra för dig just nu.

Det är ett av de andra stora besvären med att vara gravid, du vet att du inte kan röka eller dricka, men det finns en mängd andra problem, mat och gifter som du potentiellt behöver undvika, och med alla motstridiga råd från olika källor som överöser dig  kan allt vara väldigt förvirrande. Att besöka en spa-anläggning som du kan lita på och som tillgodoser dina behov kan verkligen göra dig lugn.

Allt det egentligen handlar om är att göra din research. Kolla in vad du kan och inte kan göra och vad som fungerar för dig. Hitta en spaanläggning som förstår graviditetens behov och svårigheter och ha en fantastisk tid. Slappna av, koppla av och använd en kvalitetsspadag för att bättre hantera alla påfrestningar av att vara gravid.

Liknande inlägg