physio 1778029 1280

Spa-Resor är inte bara för Kvinnor – Varför Män bör Besöka Spa:t

Spa-besök är inte bara för kvinnor längre. Kanske kan du inte föreställa dig att den arketypiska manliga mannen tillbringar en helg med att njuta av avkopplande behandlingar.

Du kanske tänker på öl, sport, snickrande, och manlighet, och har svårt att associera män med spabesök, någonting som historiskt har setts som feminint. Och detta är inte enbart en fördom, eftersom att kvinnor är överrepresenterade på spa:n.

Saken är att med millennials, och de senaste årens framsteg, är den stereotypen inte riktigt lika utbredd eller tvådimensionell längre.

Med det har den stadiga nedbrytningen av uppenbara könsroller kommit. Vi lever i en värld som är allt mer accepterande av transpersoner och allt mer fördömande av homofobi, transfobi och kvinnohat. Om det någonsin har funnits ett bättre tillfälle att ignorera de föråldrade och fängslande begreppen genus, och vara bekväm med din egen manlighet, så är det nu. Spabesök för män blir allt mer populärt, och fördelarna med spabesök är lika stora som för kvinnor.

Män upptäcker fördelarna med sparesor

Som män behöver vi inte ägna vår tid åt att jaga, bygga hus och dricka längre, och det är inget fel med att titta på utseende, självförbättring eller enkel avkoppling.

Detta är det tjugoförsta århundradet med högt tempo, med smarta enheter som ständigt håller oss anslutna till nätet. Vi kommer aldrig ifrån våra karriärer, och det är skadligt. Hög stress har varit kopplat till ohälsa i decennier nu, och västerländsk medicin och tänkande ger det inte den vikt den förtjänar.

Stress har kopplats till en lång lista av livsförändrande tillstånd och sjukdomar, inklusive viktökning, viktminskning, håravfall, hjärtsjukdomar och andra återkommande tillstånd som fibromyalgi. Stress kan ha alla möjliga effekter på mental hälsa också, orsaka depression, förvärra destruktiva beteenden som att äta för mycket, röka och dricka. Att känna sig själv hårt ansträngd kan ha en del allvarliga konsekvenser även för relationer, anstränga familjelivet och sätta onödig press på livet i allmänhet.

Nästan allt arbete är stressigt, av olika anledningar. Men om du har en stressig karriär, som till exempel undervisning, löper du ännu högre risk. När din karriär och ditt dagliga liv har inneboende risker för regelbunden och skadlig stress, måste du se till att göra tid för avkoppling för att hjälpa dig hantera hälsokonsekvenserna på lång sikt.

Spapauser

Semester kan vara ett bra sätt att hantera stress, men de är inte allt och tar sällan inte slut på din stress.

Istället för att åka på semester långt borta finns det massor av aktiviteter och sätt att hantera stress hemma, inklusive aktiviteter som meditation, yoga, lära sig ett instrument eller ett nytt språk, eller vandring. Det ultimata inom stresskurer måste dock vara kombinationen av semesterspa. Åk på semester till någonstans du älskar och ägna ett par dagar åt en spa-retreat. Som tur är behöver du inte åka till andra sidan jorden för att hitta ett spa. Semestern kan vara en tillflyktsort på landet eller en stadssemester, så länge det passar dig.

Så varför är spapauser mer tilltalande för män? Tja, män möter mycket stress i det moderna samhället, det är inget skämt att högsta självmordsstatistik tillhör män i början av tjugoårsåldern. Faktum är att vikten av att ta itu med mental hälsa och ta hand om sig själv överskrider kön, och vi lever alla i en värld med hög stress.

När det kommer till att hantera stress kommer spapauser att vara väldigt värdefulla för att varva ned, där du hittar aktiviteter och skönhetsbehandlingar som alla syftar till att koppla av dig och hjälpa dig att distansera dig från vardagens stress. Stress är allt mer en av de största mördarna i den västerländska civilisationen, och spa-resorna erbjuder en rad behandlingar som massage, akupunktur, meditation och liknande, allt för att centrera dig och lindra alla långtidseffekter av stress.

Val av spabehandlingar för avkoppling

Dessa behandlingar handlar inte bara om att koppla av dig heller. Allt handlar inte bara om hippieidéer om att bli mer i balans och balansera dina chakran.

Behandlingar som massage och meditation, såväl som hälsosam kost, är inte bara kopplade till att koppla av. De har faktiskt visat sig hjälpa fysisk hälsa. Lindrar långsiktiga tillstånd, hjälper läkningsprocesser och hanterar många fysiska hälsoproblem.

Det är definitivt en modern utveckling att män ägnar mer och mer uppmärksamhet åt utseendet. Tjugo minuters tv-tittande avslöjar ett brett utbud av snygga, trimmade och manikyrerade män, överallt på reality-tv, och det är långt ifrån bara en reality-tv-grej. Män över hela världen lägger mer kraft och fokus på sitt utseende. Spa-avbrott spelar definitivt in i det. Med massor av behandlingar som bastu, lerbad, hudbehandlingar och manikyr, kan en spapaus verkligen hjälpa dig att förfina ditt utseende.

Oavsett vad du vill få ut av din spa-semester, finns det massor av olika aktiviteter, behandlingar och tjänster tillgängliga där ute. Olika spa-resor erbjuder olika alternativ, men med så många där ute är du säker på att hitta den perfekta spa-semestern för dig och dina mål. Vad du än letar efter att få ut av din semester, kommer du säkert att hitta det.

När det kommer till den perfekta semestern erbjuder en spa-weekend både avkoppling och hälsofördelar!

Oavsett om du är ute efter en storstadssemester, landsbygdssemester eller vad som helst, kan vilken typ av semester som helst förbättras med ett par dagar på en sparesa. Med så många fantastiska spahotell och platser runt om i landet, vart du än går, är du säker på att hitta den perfekta spaplatsen.

Vidare är den goda nyheten att det inte behöver vara så dyrt! Folk har den här idén att sparesor måste vara superdyra och kostsamma. Så är inte fallet. Uppenbarligen, som det mesta, kan du alltid spendera massor av pengar, men det behöver inte kosta multum.

Med internet kommer du garanterat att hitta några fantastiska specialerbjudanden och rabatter på alla kupongwebbplatser, det behöver verkligen inte vara så dyrt och det kan förbättra nästan vilken semester som helst.

Ignorera stereotyperna och ha det lugnt och avkopplande. Ladda batterierna, slappna av och återgå till ditt hektiska liv redo att möta de utmaningar som livet så ofta kastar på oss. Semester, retreater och pauser är inte en tid för att ge ålderdomliga idéer om vad män och kvinnor tycker om, du är där för att återställa dig själv och ha en fantastisk tid, varför inte använda alla verktyg som står till ditt förfogande? Vad är viktigare? Göra ”manliga” saker, eller må fantastiskt?

Liknande inlägg