cottage 409385 1280

Hur länge ska du Vara i en Bastu? Allt du bör Veta!

Bastu har avnjuts i tusentals år och är en viktig del av våra älskade spadagar. Förutom att hjälpa oss att slappna av och varva ner i den torra värmen, finns det några fantastiska fördelar som kan komma från bastubad.

Din puls kommer att öka när du använder en bastu och detta är bra för vår cirkulation, vilket minskar eventuell muskel- eller ledvärk för att hjälpa till att minska smärtan. Förutom fysiska fördelar är en spauppehåll bra för vårt mentala välbefinnande, minskar stressnivåerna och främjar en välbehövlig känsla av avkoppling.

Hur länge ska man stanna i en bastu för att få fördelarna?

Svaret på detta skiljer sig från person till person, var och en av oss har olika toleransnivåer för den torra fuktigheten i en bastu. Genom att lyssna på din kropp säkerställer du att du inte stannar längre än vad som är bekvämt, vilket riskerar uttorkning och överhettning.

För dig som är ny inom bastubad rekommenderas det alltid att börja smått och arbeta dig uppåt. Att prova pass mellan 5 till 10 minuter är ett bra sätt att vänja sig vid känslan och fastställa hur den får dig att må. Som standard är hur länge man ska stanna i en bastu i allmänhet begränsat till cirka 15 minuter åt gången och bör inte överstiga 20 minuter. Många bastur har en klocka eller timer på väggen som kan användas som vägledning för att säkerställa att du inte går längre än den rekommenderade tiden.

Veta hur länge du ska stanna i en bastu säkert

Innan du beger dig blint in i bastun, är det rekommenderat att du känner till reglerna för de särskilda faciliteterna. Att känna till temperaturen, rekommenderad tidsram och eventuella varningar hjälper dig att få ut det mesta av din session. Mellan dina besök, se till att dricka mycket vatten för att ersätta den förlorade vätskan från din kropp och förbli väl hydrerad.

Platsen du sitter kan också påverka hur länge du ska stanna i bastun; de sittplatser som är högre upp når högre temperaturer. Detta kommer därför att minska den tid du kan sitta bekvämt inne.

Denna positionering är ett utmärkt sätt att snabbt höja din kroppstemperatur för att uppmuntra svettning men bör endast användas av dem som är regelbundna bastuanvändare och vet sina gränser. För personer som är nyare inom bastur är att sitta eller ligga på de nedre bänkarna en bättre introduktion.

Efter din avkopplande session i bastun är det bra för cirkulationen att kyla ner kroppen snabbt. Vissa spaanläggningar erbjuder avsvalkningspooler och ishinkar som används när du lämnar bastun för att chocka kroppen och få blodet att flöda. Observera att ett mer skonsamt tillvägagångssätt rekommenderas för alla med blodtrycks- eller cirkulationsproblem.

Liknande inlägg