massage 1929064 1280

5 Hälsofördelar med Spa-Pauser – Hälsofördelar med att Besöka ett Spa

De flesta människor uppskattar att spa-resor erbjuder avkoppling och en lycklig flykt från vardagens liv och rörelse.

Många ser spa-besök som ett härligt tillfälle att varva ner och ta en paus i den hektiska vardagen. Men du är förmodligen inte medveten om att det också finns många hälsofördelar med att boka en spadag för dig själv eller någon du älskar.

Det finns inte många sätt att förbättra din hälsa samtidigt som du har roligt, men spapauser är en av de sällsynta chanserna där du kommer att få njuta av dig själv samtidigt som du är snäll mot din kropp. Det slår verkligen en resa till läkarmottagningen!

Här är några av hälsofördelarna med att ta in den lugna atmosfären och vackra omgivningarna på ett spahotell:

Förbättrar kardiovaskulär hälsa

En studie utförd vid University föreslog att regelbunden simning bromsar åldrandet så mycket som 30 %, vilket förbättrar andning, muskelmassa och kardiovaskulär funktion. Medan Bruce E. Becker MD, klinisk professor i rehabiliteringsmedicin föreslog att bara sitta i varmt vatten upp till halsen hjälper hälsan. Omedelbart efter att en person är nedsänkt börjar vattnet utöva tryck på kroppen.

Hjärtvolymen ökar med nästan en tredjedel med nedsänkning till nacken. Enkelt uttryckt betyder detta att ditt hjärta får ett kardiovaskulärt träningspass bara av att sitta i en badtunna; detta inträffar inte i stillasittande när det är torrt.

Lättar stress

Det finns få saker som är mer avkopplande än en massage och ett bad i en bubbelpool. Spahotell är några av de mest fridfulla och avkopplande platserna i världen. Men den där känslan av avkoppling under en spa-semester är inte bara ett sinnestillstånd. Denna avstressning kan vara avgörande för din hälsa och kan till och med minska risken för att du lider av allvarliga hälsotillstånd som hjärtsjukdomar.

Muskulär lindring

Våra rutiner kan verkligen slita ut våra kroppar, oavsett om du är en idrottare som pressar dina muskler till det yttersta varje dag, eller om du arbetar på ett kontor och sitter i samma position hela dagen. Våra muskler kommer att bli stela och ansträngda under en period, vilket gör att vi ständigt känner oss spända.

En terapeutisk massage kan återställa dina muskler till bästa möjliga hälsa, vilket gör att du känner dig som om du går på moln.

Spa-pauser kan förbättra din sömn

Ju mer oro och stress du upplever under dagen, desto svårare är det för dig att sova på natten. Detta kan leda till att du ständigt känner dig trött och sliten.

En lycksalig dag på ett bra spahotell och du kan förvänta dig en lugn och oavbruten sömn som får dig att känna dig föryngrad när du vaknar. Du kommer inte bara att se bättre och friskare ut, du kommer också att känna dig som en ny person.

Friskare hud och leder

Vissa av oss lider av hudbesvär som akne och hudutslag. Dessa kan bero på en mängd olika orsaker som stress och dålig kost. Du kan prova en rad olika krämer i en lokal stormarknad och se en liten förbättring av din huds tillstånd. Spabehandlingar erbjuder saker som gurkmasker och laserbehandlingar som gör att din hud ser mjukare och slätare ut.

Spahotell har professionella massörer som är utbildade i de allra bästa moderna sportmassageteknikerna som kan hjälpa dig på vägen mot återhämtning, samt slappna av dina muskler. Dessa massage har också visat sig vara effektiva för att behandla sjukdomar som artrit.

Liknande inlägg