stones 3184610 1280 1

Hur man Väljer det Perfekta Spa:t [Tips & Råd]

När det kommer till att planera och välja den perfekta spa-anläggningen kan det vara lite överväldigande. Det finns så många delar och faktorer att göra rätt och så många olika saker att tänka på. Vart ska du gå? Vad vill du få ut av det? Vem ska du gå med? Beslut beslut!

Här är några av de viktigaste punkterna du verkligen behöver vara uppmärksam på när det gäller att planera ut den perfekta spa-resan. Du vill verkligen inte hamna på en specialist, hårda spa-pauser, när allt du ville ha var lite försköning, eller hur?!

Välj rätt plats

Spa-resor i staden kan vara fantastiska. De är perfekta om du vill kompensera lite spaavkoppling och behandlingar, med lite cocktails och shopping. Sverige har några riktigt spektakulära städer, från Stockholm till Göteborg, till sparesor till norrland, var och en rik på kultur och full av fantastiska shoppingmöjligheter och nattliv, för att inte tala om förstklassiga spaalternativ.

Att åka till en mindre stad för din spa-semester kan också vara bra.

Landsbyar kan vara perfekt om du vill bege dig ut någonstans på landsbygden och koppla av. Landsbygden är full av pittoreska byar och städer och massor av dem har söta små spaupplevelser att erbjuda.

Det finns också gott om spaupplevelser på landsbygden på landet. Massor av äldre lanthus och herrgårdar omvandlade till underbara hotellspa, ibland även med golf och andra aktiviteter tillgängliga. Dessa kan vara den perfekta platsen för en verkligt lyxig upplevelse, och du kan till och med hitta bra erbjudanden för dem ibland, så leta!

Kust spa-resor kan också vara spektakulära, den kombinationen av lite spa-semesterlyx och bortskämdhet, med vackra kustscener runt omkring dig kan vara ganska speciell. Du får inte bara avkopplande behandlingar, utan du kan också utforska de lokala stränderna. Även om det är vinter, vad är vackrare än en vidsträckt strand med sand, täckt av frost eller snö, med en enorm, ljus himmel?

Om du känner dig lite mer äventyrlig och kanske vill ha mer än bara avkoppling och försköning av din spa-semester, kan spa-anläggningar mitt ute i vildmarken vara för dig. Det kan vara ute i skogen eller mitt ute bland bergen i norra Sverige.

Vilken typ av spa-upplevelse vill du ha?

När du väl har spikat vart du ska åka måste du bestämma dig för vilken typ av spa-upplevelse du verkligen är ute efter. Det finns många olika alternativ där ute, så se till att du väljer rätt för dig. Det handlar egentligen om att bestämma vad du vill få ut av en spa-semester och leta efter en som matchar.

Om du är ute efter den klassiska avslappnings-centrerade sparesan, kommer du att ha noll problem med att hitta det perfekta alternativet för dig. Från bastu till massage, till yoga och meditation, det finns massor av fantastiska avkopplande spaalternativ att kolla in.

Om du är mer intresserad av lite försköning så finns det massor av spaalternativ som fokuserar mycket mer på det. Från ansiktsmassage till vitaminbehandlingar, manikyr och pedikyr, till alla typer av banbrytande behandlingar, kommer du se dig själv som tio år yngre.

Kanske är du ute efter en mer specialiserad spa-retreat. Om så är fallet, har Sverige massor av bra alternativ. Från spabad designade bara för män, till spaanläggningar som är sammansatta för att vara perfekta för den blivande mamman och helt säkra för barnet, du kan alltid hitta ett perfekt alternativ för dina behov.

Viktminskning och Fitness spa retreater finns också i överflöd! Vilket är perfekt om du fortfarande håller ditt nyårslöfte och försöker tappa jul- och nyårsvikten. Du kan hitta spa som specialiserar sig på sportmassage, gym och fysiska aktiviteter, för att inte tala om de med massor av lokala aktivitetsalternativ, från promenader, klättring, till surfing!

Vem ska du gå med?

När det gäller att välja vem som följer med dig på din spa-semester kan det vara helt perfekt att gå med dina vänner. Det är en idealisk möjlighet att bygga er relation, speciellt om du inte träffar dem så ofta annars, vilket är lätt hänt med familj och jobb.

Det betyder dock inte att en spa-semester inte är ett bra tillfälle att komma nära din partner. Bara för att spa-resor är en traditionellt feminin sysselsättning betyder det inte att den moderna metrosexuella mannen inte kommer att njuta av ett par dagars avkoppling och välbefinnande. Dessutom kan ni ha ett skratt tillsammans och njuta av upplevelsen tillsammans.

Gör det själv. Jag vet, det låter lite deprimerande, men att åka på en sparetreat på egen hand kan faktiskt vara helt spektakulärt. Du får helt fokusera på dig själv och dina behov, och vara helt självisk under ett par dagar. Hur ofta får du chansen att vara helt självisk hemma? Sällan! Här har du chansen!

Dessutom, när du går ensam, kommer du säkert att träffa ett par vänner på vägen. Det har bevisats att det är mycket lättare att få vänner när du är ute och går när du är ensam än när du är i en grupp eller ett par. Visst, att få vänner är inte precis ett fokus, men det kan vara ett trevligt ackompanjemang. Avkoppling, skönhetsbehandlingar, några vänliga ansikten, allt i en vacker miljö. Vad mer kan man begära?

Liknande inlägg