essential oils 3931427 1280

Vad du ska ta med dig till en Spadag? Tips & Råd

Det är äntligen dags för att besöka spa:t. Du packar ivrigt din väska redo för att ge dig ut. Oavsett om du är på väg till din allra första spa-weekend eller bara dubbelkollar att du inte har glömt att packa det nödvändigaste, så har vi skapat en checklista så att du inte glömmer de allra viktigaste sakerna att ta med dig.

Här är de viktigast grundläggande sakerna du bör ta med dig till en spadag.

Badkläder

Detta kan verka som en självklarhet när du undrar vad du ska ta med dig till en spadag, men ofta är det det enklaste som glöms bort! Om du funderar på att använda spafaciliteterna, koppla av i bastun och varva ner i jacuzzin, se till att packa dina bekväma favoritbadkläder. Du kommer att se spabesökare i en rad bikinis och baddräkter så välj det alternativ som du känner dig mest bekväm i för dagen.

Tofflor vid poolen

Även om vissa spa kommer att förse dig med dina alldeles egna tofflor att bära, är detta inte alltid fallet. Om du är osäker på om de kommer att ges till dig är det alltid värt att stoppa ner ett par i väskan för säkerhets skull. Alla väljer inte att gå runt i flip flips eller tofflor men det kan vara trevligare än att vara barfota på hala plattor och när man går till och från omklädningsrummen.

Hårband

När du funderar på vad du ska ta med dig till en spadag är detta utan tvekan en av de lättaste att glömma. Att hålla håret borta från ansiktet med hårband, hårspännen eller pannband kommer sannolikt att bli ett välkommet tillskott som hjälper dig att slappna av helt. Det finns inget trevligt med blött hår i ansiktet i ångbadet eller att ditt hår kommer i vägen mitt i behandlingen!

Mysiga kläder

När du har slutat på spaet, se till att packa dina bekvämligheter för hemresan. Efter en avkopplande dag med att låta din hud andas, låt alla produkter suga in i huden med löst sittande kläder och dina mysigaste loungekläder. Efter att ha torkat av efter poolen, kommer du att önska att du bättre överväger vad du ska ta med dig till en spadag istället för att klämma in dig i de där tighta jeansen.

Toalettartiklar

Även om många föredrar att närvara i sin makeup, är kombinationen av tung makeup och spafaciliteter inte den bästa. Om du känner dig mer säker med smink under din spadag, välj vattentät kosmetika och minimala hudprodukter för att låta din hud andas. När du är redo att lämna kommer du att ha dina dagliga nödvändigheter som fuktkräm och deodorant till hands att du kan ge dig av efter att ha applicerat dina favorittoalettartiklar igen.

Din egen handduk

Återigen, vad du ska ta med dig till en spadag beror på platsen du är på väg till eftersom många spa:n förser dig med handdukar att använda för ditt besök, men se definitivt till att kolla upp detta i förväg.

Många bär med sig sin handduk runt spaanläggningen så att de kan torka av efter att ha hoppat ur poolen eller lämnat ångbastun. Tips: välj en handduk som är lätt att identifiera bredvid andra så att du enkelt kan ta tag i din.

Liknande inlägg