wellness 5132408 1280

Anledningarna till varför Män bör ta en Spa-paus

Varför ska en man bli glad när hans partner föreslår en spauppehåll för några dagar bort?

Det är verkligen enkelt, för upplevelsen är fantastisk, definitivt en man inte får missa. Ett besök på ett spa är definitivt inte bara för kvinnor. Män kan njuta av exakt samma fördelar som kvinnor får av spabesök. I denna artikel tittar vi närmare på några av de främsta anledningarna till att män bör ta en spa-paus.

Minst två spauppehåll per år

De flesta spahotell kommer att erbjuda en utmärkt nivå av lyxiga sovrum, välutrustade fritidsfaciliteter och utsökt kvalitetsrestaurang, men det finns inget som en spabehandling med en kvalificerad terapeut i lugna och lugna omgivningar för att verkligen låta en helt slappna av.

Men ibland är det en helkroppsupplevelse som krävs. För män som spenderar mycket tid på att arbeta eller tänka på jobbet är det det perfekta sättet att fly. Ingen telefon, ingen irriterande bärbar dator eller surfplatta som piper var femte minut och inga intrång på din dyrbara tid.

Kvalificerade spaterapeuter

Kvalificerade spa-pausterapeuter är i allmänhet mycket erfarna och behandlar män hela tiden, så det finns ingen anledning att skämmas eller känna sig spänd.

Hela syftet med övningen är precis det motsatta, att lämna alla dessa spänningar och stress vid behandlingsrummets dörr. Om det är första gången du besöker ett spa som en man, oroa dig inte. De flesta spa:n erbjuder duobehandlingsrum där par kan uppleva behandlingar samtidigt.

På så sätt kan en gentleman på sitt första spabesök uppleva processen och njuta av behandlingarna utan att behöva oroa sig för några initiala pinsamheter. Men tro mig, du vill definitivt inte höra din partner prata eller utbyta skämt med terapeuterna om hur orolig du är för din allra första massage.

De efterföljande fnissarna som i allmänhet följer från den motsatta sidan av rummet kan vara väldigt irriterande. Att uppleva en spabehandling i ditt eget behandlingsrum är det civiliserade sättet att göra det på.

Känn stressen lämna din kropp

I samma ögonblick som du ligger med ansiktet nedåt och känner hur den varma oljan hälls över din rygg och axlar börjar den intensiva avslappningen. Den lätta lugnande och avkopplande musiken, svag belysning och det varma behandlingsrummet bidrar till att skapa den perfekta atmosfären. Nu till det bästa, massagen!

Din massageterapeut kommer att börja med att försiktigt massera din rygg och axlar och vänja dig vid deras beröring. Men vad din massör faktiskt letar efter i de inledande stadierna är knutar av spänningar i din rygg och axlar. När dessa spänningsområden är lokaliserade ökar intensiteten när din terapeut arbetar hårt för att massera bort dem.

Känslan är väldigt svår att beskriva men det räcker med att säga att den är så otroligt lugnande. Den svåraste delen av hela processen kommer att vara att hålla sig vaken! Vad du än gör, somna inte, annars kommer du att missa en av de mest fantastiska upplevelserna någonsin.

Du kommer att boka igen efter din första spa-semester

När allt är över kan du träffa din dam i bastun, poolen eller någon annan av de vanliga kvalitetsfaciliteter som finns tillgängliga på en spa-semester. Jag garanterar att dina första kommentarer till henne är att fråga när ni kan boka eran nästa spa-weekend?

En spa-semester är utan tvekan en av de mest outforskade möjligheter som finns för män. När du väl har haft en och upplevt euforin av fullständig och total avkoppling, kommer inte datumet för din nästa bokning att komma långt efter.

Liknande inlägg