spa 853462 1280

9 Sätt en Spa-Semester kan öka din Produktivitet

Vi behöver alla något som piggar upp oss och får oss att jobba så fokuserat och produktivt vi kan ibland. Detta är särskilt viktigt under kalla, mörka vintermånader i Sverige där solen är minst sagt bristfällig. I dessa tider får man göra vad man kan när det kommer till hämtning. Lyckligtvis, om du letar efter den ultimata produktiviteten, kreativiteten och den allmänna lyckohöjaren, har vi den bästa lösningen.

1. Du kommer att bli lyckligare!

Detta är självklart men om du precis har varit på en spektakulär spa-retreat, eller är på väg att ge dig av på en, kommer du att bli glad! Du har också något roligt och spännande att se fram emot, och det kommer bara att stärka ditt sätt att arbeta i upptakten och när du kommer tillbaka.

2. Avslappnad

Om spa är kända för en bra sak, så är det deras avstressande förmågor! Ett par dagar i bastu, massage och meditation och du kommer att vara otroligt avslappnande, och du vet vad som händer när du är mer avslappnad? Du kan arbeta hårdare och mer effektivt också!

3. Semester har bestående fördelar

Det är vetenskapligt bevisat i en studie att att åka på även en kort semester kan ha en humörhöjande effekt även en månad efteråt. Så det finns en vetenskaplig anledning att packa ihop och bege sig till spa:t! De höjer inte bara ditt humör, utan även din hälsa här är studien om du är intresserad

4. Detoxande och hälsosammare

När du jobbar hårt och stressad är det alldeles för lätt att helt enkelt beställa hämtmat istället för att laga hälsosamma måltider, och det blir ännu svårare att tacka nej till det där glaset vin efter jobbet när du är stressad och trött, men all skräpmat och sprit tar ut sin rätt på din hälsa.

Det är därför bra spa:n som bryter av med hälsosam mat och avgiftningsbehandlingar kan vara precis vad du behöver när det gäller att öka din produktivitet och kreativitet när du kommer tillbaka till jobbet.

5. Starkare och mer energisk

Ingen arbetar bra när de är trötta och har ont hela tiden. Vad är lösningen? Du måste boosta din kondition! Om du har ett skrivbordsjobb och alltid sitter böjd över en dator, kommer ett spa avbryta behandlingar med lätt träning, massage och yoga kommer att få dig att känna dig år yngre, för att inte tala om smalare och starkare.

6. Bättre att hantera stress

Stress är i stort sett oundvikligt om du är driven i din karriär, vilket är synd eftersom det verkligen inte är bra för dig. Spapauser kan hjälpa dig att hantera stress bättre i det långa loppet, genom att ge en bra utgångspunkt för låg stress, och klasser i meditation och yoga som du kan ta med dig in i din vardag.

7. Bättre självkänsla och självförtroende

Om du känner dig mer självsäker och gladare över ditt eget utseende, är det mycket mer sannolikt att du anstränger dig eller säger till på mötet. Spa kan ge dig den självförtroendeboost du behöver, från manikyr och pedikyr till uppfriskande vitaminbehandlingar för ansiktet, till olika högteknologiska skönhetsbehandlingar.

8. Stärka relationer

En av de många avgörande pelarna för mänsklig lycka är våra relationer. Oavsett om det är mellan dig och din bästa vän, din familj eller din partner, det spelar ingen roll. Om det inte går bra kommer du att känna dig ensam och isolerad och det kommer aldrig att få dig att känna dig rätt.

En spa-semester med någon som du inte har spenderat tillräckligt med tid med kan vara precis vad som behövs när det gäller att återuppliva det förhållandet och få er två trevliga och nära igen. Du kommer att känna dig mycket gladare och mycket mer stöttad när du kommer tillbaka, och det kommer att synas i dina attityder och humör.

9. Något att se fram emot

Jag vet, det är lite självklart, men när du har något tydligt och roligt att se fram emot kommer du att vara glad och mycket mer nöjd med att jobba hårt. Du kommer inte att känna dig fast och stressad om du vet att nästa vecka ska du på en fantastisk spa-semester.

10. Det behöver inte vara dyrt heller!

Det finns den här missuppfattningen om spabesök där ute och många tror att det måste kosta massor att besöka ett spa. Men om du är smart och planerar framåt behöver det absolut inte vara fallet.

Med massor av kuponger och erbjudanden för spa-besök tillgängliga online kan du få ditt spaboende och dina behandlingar mycket billigare än du kanske förväntar dig, med erbjudanden med över 50 % rabatt.

Liknande inlägg