massage 4944146 1280

8 Skäl till en Spa-Semester i Städerna – Tips & Råd

Dagarna blir kortare, vädret blir svalare och löven börjar ändras till den härliga orange nyansen. Hösten är verkligen på väg och det har aldrig funnits en bättre tid att boka en spa-semester i staden.

Från spännande sightseeing till avkopplande helger borta, sparesor i staden erbjuder en perfekt kombination av att utforska och unna dig själv – med ett stort utbud av alternativ för alla smaker och plånböcker. Det finns inget bättre sätt att vila och återhämta sig efter en hektisk dag med att upptäcka en livlig stad än med en lugnande spa-session tillbaka på ditt hotell. Göteborg, Malmö, Stockholm, det finns massor av spännande städer i Sverige att utforska.

Så oavsett om du letar efter ett elegant spaerbjudande i hjärtat av Stockholm, ett elegant spahotell i vackra Borgholm, eller en karaktärsfull spa-semester i charmiga Torekov, finns det många alternativ att överväga när du bokar ditt nästa spa- och hotellsemester i staden.

Här är 8 främsta anledningar till varför en spasemester i staden kan vara perfekt för dig:

Det finns massor av bra erbjudanden

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att få den perfekta spaupplevelsen. Många spahotell i stadens centrum erbjuder sista minuten spaerbjudanden och billiga spa-weekends som inkluderar en övernattning, en utsökt kvällsmåltid, frukost och kanske till och med en behandlingar för ett paketpris. Många spa-anläggningar erbjuder ”weekend paket” där du får allting serverat för en underbar spa-upplevelse.

Erbjudanden varierar beroende på plats och vistelsens längd, men om du kan vara flexibel finns det så många fantastiska erbjudanden att njuta av – som mitt i veckan rabatter och söndagskvällar. Söndagskvällar med spa-resor ger vanligtvis det bästa värdet för pengarna och är ett lysande sätt att förlänga din helg med lite extra välbefinnande.

Spendera kvalitetstid med dina vänner och familj

Beläget i hjärtat av pulserande städer erbjuder spahotell vila och avkoppling i överdådiga omgivningar, bara ett stenkast från massor av fantastiska barer, restauranger, butiker och attraktioner. Du kan förvandla din vanliga helg till en tvånätters minisemester med vänner, följa upp din spadag med cocktails och brunch på en härlig restaurang i stadens centrum, eller festa hela natten innan du vilar och återhämtar dig med ett dopp i poolen och en avslappnande massage följande morgon. Sparesor i staden erbjuder något för alla.

Du kan blanda sightseeing med avkopplande

Det fina med sparesor i staden är att de erbjuder det bästa av två världar. Oavsett om du letar efter gruppspa-dagar, en romantisk spa-weekend eller en två-nätters spa-semester med dina nära och kära, erbjuder spa-resorna i staden möjligheten att uppleva allt området har att erbjuda innan du återvänder till ditt spahotell.

Varför inte gå på sightseeing i huvudstaden innan du kopplar av på ett lyxigt spahotell, utforska museum innan du njuter av en förstklassig behandling, tillbringa en helg med att upptäcka teatrar och operahus innan du äter med stil, eller åk till ett köpcenter för lite shopping följt av en bortskämd upplevelse att minnas.

Spa-weekends är perfekta presenter

Vem skulle inte vilja få en så lyxig present som en spa-weekend? Spa-resor i staden är en idealisk present. De ger inte bara en fantastisk chans att förvandla en vanlig stadssemester till en lyxig och minnesvärd minisemester, de erbjuder också den perfekta chansen att utforska något nytt och spännande som din älskade alltid har velat besöka.

Föreställ dig att upptäcka livliga Stockholm, härliga Skåne eller Åre för första gången, med den extra lyxen att återvända till ditt hotell för att njuta av toppmoderna faciliteter som bastu, termiska pooler och lugnande relaxområden vid slutet av dagen.

Bli bortskämd

Bara för att du befinner dig i hjärtat av en av Sveriges mest spännande städer betyder det inte att du måste utforska vad som finns utanför dörren. Spahotell är ofta så fulla av fantastiska faciliteter att du blir frestad att stanna inne! En spa-semester i staden kommer att ge dig lite välbehaglig välbefinnande – tänk på massage, ansiktsbehandlingar och kroppsinpackningar i överflöd – vilket gör dig mer avslappnad än du någonsin känt förut.

Stadsspa har utmärkta transportförbindelser

Att vara i stadens centrum – eller till och med i dess utkanter – har verkligen sina fördelar på en spa- och hotellsemester.

Utmärkta transportförbindelser är i stort sett garanterade och oavsett om du vill anlända med tåg, bil eller buss (eller till och med flyg!), kan du vara säker på att du kommer att kunna hitta hotellet och navigera dig runt i staden med lätthet. De flesta stadsplan har också säkra och praktiska parkeringsplatser i närheten.

Det kommer att finnas fantastisk mat och dryck

Din sparesa i staden skulle inte vara komplett utan en bit mat – och lyckligtvis erbjuder stadsspa otrolig hemlagad mat som serveras i eleganta omgivningar. Många spa-paket har en trerätters kvällsmåltid inkluderad – så du kan välja mellan en blandning av näringsmässigt balanserade och hälsosamma rätter, eller mer överseende och rejäla läckerheter.

Du kan till och med få en god frukost följande morgon också. Om du bara besöker spa:t under en dag, koppla av i baren efter bastun och njut av en varm choklad eller en avkopplande kopp te. Njut av väl tillagade lokala råvaror och kanske till och med ett glas vin. Spa-besök handlar om överseende och med fantastiska matupplevelser runt om – du kommer aldrig att få slut på valmöjligheter!

Du kommer tillbaka och känner dig föryngrad

Överdriven stress påverkar inte bara vårt mentala välbefinnande – det orsakar också slitage på kroppen, vilket kan resultera i huvudvärk, muskelspänningar och sömnproblem.

Ännu värre är att kronisk stress höjer blodtrycket och hormonnivåerna. I samma ögonblick som du kliver in på ditt spahotell i staden kommer du att känna dig som om du går in i en oas av lugn och ro. Du kommer att vara fri att använda faciliteterna på din fritid, boka en behandling om du vill, eller helt enkelt vila och läsa en god bok i de fridfulla relaxområdena. Allt som minskar stress gynnar vår hälsa – och det finns få bättre sätt att föryngra ditt sinne och kropp än på en spa-semester.

Liknande inlägg