massage therapy 1731456 1280

Hur en Spa-dag kan Förbättra din Hälsa

Vi känner oss alla lite slitna och trötta på vintern. Det är tiden för influensa och förkylningar, för korta, kalla dagar, och för att känna sig lite nedstämd och trött. Den goda nyheten är att det finns några mycket hälsosammare, mycket mer naturliga alternativ där ute som kan göra dig piggare och gladare, även om det är mörkt och ruggigt.

Jag pratar om avkoppling, utforskande, träning och försköning, kort sagt en kvalitetsspa-semester! När det kommer till att forma din hälsa är en spa-semester ett ultimat alternativ. Här är varför!

Spa-resor där avkoppling är avgörande

En stor del av varför vi blir sjuka och slitna är påfrestningar och stress. Stress leder till dålig sömn, tröstätande, oroa sig och massor av vanor som i slutändan leder till ett försvagat immunförsvar och en känsla av hemskhet.

En spa-semester är perfekt för att behandla alla typer av stress. Att komma bort från allt, åka någonstans lugnt och vackert och tillbringa tid med att göra vilsamma, avkopplande och hälsosamma saker kommer att påverka din stress och spänning enormt.

Behandlingar som massage och bastubad är alla speciellt utvalda för att hantera spänningen och stressen i din kropp, och hjälpa dig att känna att du är på rätt spår igen. När du väl känner dig avslappnad kan du förvänta dig bättre sömn, vilket kommer att göra dig väldigt godd. Att sova någonstans bekvämt, vackert och lyxigt är inte så illa heller!

Motion hjälper också

Lite tid i gymmet eller att vandra runt din spa-plats kommer att förbättra din hälsa också. Se till att inte överanstränga dig, men njut av lite lätt konditionsträning, det hjälper dig att känna dig mer i kontroll och bli starkare.

Många spa-anläggningar runt om i landet har välutrustade gym, och om du väljer en mer landsbygdsbaserad tillflyktsort är du säker på att vara omgiven av massor av vacker natur och fantastiska promenad- eller vandringsmöjligheter.

När det kommer till vinterblues känner du ofta helt enkelt inte att du kan komma ut och träna regelbundet. Oavsett om det är det frostiga vädret eller mörkret glöms träning ofta bort på vintern, och det leder till alla möjliga skuldkänslor och oroliga känslor.

Det kan göra att du känner dig utom kontroll, vilket alltid kommer att vara svårt att hantera, än mindre under vinterns eländiga, våta och mörka månader.

Diet spelar en stor del

Många av de fantastiska spa-platserna runt om i Sverige har fantastiska menyer med otroligt hälsosamma rätter och detox-alternativ. Du kan verkligen fylla på med de vitaminer och näringsämnen som behövs för att reparera och underhålla din kropp och stärka ditt immunförsvar, samtidigt som du förbereder dig för en hälsosam pågående diet.

Kosten spelar en stor roll när det gäller att bli sjuk och återhämta sig. Om du har ätit skräpmat i flera veckor, medan du är stressad över jobbet eller vad som helst, har det haft en effekt på varför du känner dig så nere. Det är aldrig bra att känna sig överviktig heller, så att börja med en hälsosammare kost kan verkligen ha en mängd bonusar.

Njut av en rad olika behandlingar

Ingen går till spa för maten eller platsen ensam dock! Allt handlar om behandlingarna. Oavsett om det är bastu, massage, ansiktsbehandlingar, manikyr, vitaminkrämer, lerbad eller vad som helst, att skämma bort dig med en rad lyxiga alternativ kommer alltid att få dig att må fantastisk, oavsett om du vill boosta din hälsa eller helt enkelt se underbar ut.

Försköna dig själv

Vintern är knappast den bästa tiden då de flesta av oss känner oss som mest attraktiva. Att svepa in sig i skrymmande rockar och försöka skydda ansiktet mot den bitande vinden, det kommer aldrig att bli som sommar.

Blek hy och spruckna läppar är dock ett litet pris att betala för vinterns subtilare skönhetsfördelar! Det kalla vädret minskar svullnader i huden och de fetter som orsakar akne, och kan faktiskt vara mycket fördelaktigt.

Kombinera det med en spahelg med vitaminbehandlingar för ansiktet och du är redan på god väg att förbättra din hälsa och välmående. Detta kan vara den verkliga känslomässiga boosten du behöver för att ta dig igenom de mer eländiga månaderna, och att känna sig attraktiv har definitivt en verklig betydelse för att känna sig frisk, positiv och ha kontroll.

Undvik medicinen

Om du ville ta itu med alla problem, påfrestningar och hälsoproblem som en kvalitetsspa-anläggning kan göra för dig med medicinska medel, nämligen smärtstillande medel, oändliga vitaminer, stressmedicin och antibiotika, skulle du inte göra din kropp en tjänst. En spapaus kan stärka din hälsa på bästa möjliga sätt. Att ta onaturliga, labbskapade alternativ är ingen bra långsiktig plan och kan vara en rejäl påfrestning för din hälsa.

Det är alltid bäst att försöka välja ett naturligt alternativ, vare sig det är en spahelg, eller meditation för stress och ångest, eller yoga för fysiska problem. Behandla trötthet och illamående och uppblåsthet med diet och avgiftningsinsatser, och försök alltid undvika att ta läkemedel för ett problem som du kan lösa med en livsstils- eller dietförändring. En spa-semester kan ge en härlig kickstart för den förändringen.

Massor av alternativ

Här i Sverige är vi välsignade med massor av fantastiska destinationer. Från vackra antika städer, fulla av strålande arkitektur och kultur, till mer moderna urbana miljöer, fulla av cocktailbarer och oändliga restauranger och nattliv. Sedan finns det det stora utbudet av landsbygdsalternativ. Från kusten till städer, till berg, vi har ett bra urval.

Dessutom finns det massor av fantastiska olika spa-anläggningar att gå och titta på, som kan tillgodose alla behov och variation av vad du är ute efter. Du kanske är gravid? Finns det specifika spapaket för det? Du kanske är lite sportig, vill ha en spaupplevelse kring det? Det finns alternativ för det också.

Det behöver inte kosta en förmögenhet

Alla tror att en fantastisk sparesa måste kosta en förmögenhet men det är helt enkelt inte sant längre. Med fantastiska sista minuten-erbjudanden på resor och massor av fantastiska rabatt- och kupongwebbplatser kan du hitta en fantastisk spa-semester för mycket lägre pris än du kanske förväntar dig.

Liknande inlägg